Cursuri Kung Fu – Wushu
Tineri si Adulti
Cui se adreseaza?
Acest curs se adreseaza tinerilor cu varsta peste 12 ani si adultilor cu sau fara experienta anterioara. Se invata sau se perfectioneaza diferite tehnici de autoaparare, taolu, exercitii de respiratie si meditatie. Wudang Kung Fu, Chang Quan, Wing Chun, Tai Chi, Qi Gong…
Acest curs poate fi frecventat in egala masura de baieti si fete. Cursurile se desfasoara in Militari, Tineretului si zona Arcul de Triumf.
Programa curs kung-fu
- deplasari (diferite posturi)
- lovituri si blocaje de brat
- lovituri si blocaje de picior
- aplicatii cu partener (aparare, atac)
- exercitii pentru cresterea rezistentei fizice
- exercitii pentru marirea capacitatii de concentrare
- exercitii pentru cresterea mobilitatii
- exercitii de respiratie si meditatie
- exercitii de durizare a corpului
- exercitii la sac de box si sac cu nisip
- studiu cu unul sau mai multi adversari (lupta traditionala)
- lupta (pentru avansati)
- qinna – tehnici articulare
- Taolu-uri cu si fara arme
stilul Wu Tao Kung Fu – scoala Maestrului Hoang Nam
stilul Wudang – scoala Maestrului Yuan Xiu Gang
stilul Wudang Pai – scoala Maestrului Ismet Himmet
stilul Wudang Pai – scoala Maestrului Tang Li Long
stilul Chang Quan
stilul Wing Chun - Taiji (Tai Chi) Quan
taolu si aplicatii de lupta
„Nu practicaţi 10.000 de lovituri odată; practicaţi o lovitura de 10.000 de ori.”
Conditii de participare
Primul antrenament este gratuit, pentru inscriere accesati butonul de mai jos:
– aveti obligatia de a va asigura ca starea de sanatate este potrivita pentru o astfel de activitate. Fara febra, tuse sau alte boli contagioase
– respectati indicatiile instructorilor si ale asistentilor
– respectati colegii de antrenament
– salutati sala la intrare si iesire
– pastrati linistea in curtea scolii/liceului/complexului sportiv, in holul de astepta si vestiare
– tinuta sport la antrenamente ( pantaloni de trening, bluza cu maneca lunga/ tricou, incaltaminte de schimb ) sau Yifu ( costum traditional Kung Fu )
*INCALTAMINTEA PENTRU SALA SA FIE CU TALPA CURATA !
– in timpul antrenamentului fara cercei, lantisoare, bratari sau orice alte accesorii care v-ar putea rani in timpul exercitiilor
– fumatul interzis in curtea scolii / liceului / complexului sportiv
– la ora inceperii antrenamentului participantii sunt rugati sa fie echipati si pregatiti pentru intrarea in sala
Ne rezervam dreptul de a selecta cursantii!
Beneficiile unui curs de arte martiale traditional
- Asimilarea unor tehnici de lupta si de autoaparare
- Exercitii pentru intarirea corpului, suplete, flexibilitate
- Transformarea caracterului (dobandirea unui spirit de luptator)
- Exercitii de tip Qigong pentru imbunatatirea si mentinerea sanatatii
- Exercitii de tip meditatie pentru disciplinarea mintii
Cursuri
Locatii antrenamente
Scoala Generala nr. 156 - Militari
Program: Marti si Joi 20.00 – 21.30 / Sambata 13.00 – 14.30
Adresa: Strada Dealul Tugulea nr. 35, Sector 6
Mijloace de transport: Metrou Lujerului, Tramvai 41, Autobuz 178, 135, 336
Repere: Teatrul Masca, Complex Sir, Cora Lujerului
Sala Pionierul - TINERETULUI / UNIRII
Program: Luni si Miercuri 20.00 – 21.30
Locatie: Sala Pionierul
Adresa: Strada Tabacarilor / Verzisori
Repere: Metrou Unirii, Tineretului, Maternitatea Bucur
Transport: Metrou, Tramvai, Autobuz
Sala Tineretului - Arcul de TrIumf
Program: Marti si Vineri 19.50 – 21.00
Locatie: Sala de sport Tineretului
Adresa: Aleea Primo Nebiolo 1, București, sector 1 , Bucuresti
Repere: Statie de tramvai 41 Agronomie / vis a vis de Complexul Sportiv Iolanda Balas
Transport: Tramvai 41 ( agronomie ), Autobuz
Clubul Sportiv WuDao a participat la numeroase competii si a obtinut mai multe medalii de aur la Campionatele Nationale de Wushu Kung Fu organizate de Federatia Romana de Arte Martiale.
Spre deosebire de stilurile moderne, artele martiale traditionale urmaresc disciplinarea corpului, dar si a mintii. Disciplinarea mintii se refera la o transformare a caracterului, prin dobandirea anumitor calitati: spirit de luptator, demnitate, stima de sine, respect pentru cei din jur, autodisciplinare, controlul emotiilor, intarirea psihicului. Si nu numai atat, artele martiale traditionale presupun si exercitii pentru intarirea sanatatii, pentru a avea un corp puternic si plin de vitalitate la orice varsta.
Clubul Sportiv Wu Dao organizeaza numeroase activitati pentru cursanti (stagii la mare, la munte, etc.). Experientele din cadrul cursurilor, stagiilor si a altor activitati, au creat in timp o echipa bazata pe relatii de respect reciproc si prietenie, din care nu lipseste buna dispozitie si entuziasmul.
Exercitiile de lupta cu partener se adreseaza oricarei persoane, indiferent de conditia fizica prezenta. Obiectivul final nu este invingerea adversarului, ci transformarea caracterului si intarirea corpului. Va asiguram ca practicantii acestui stil au un nivel moral ridicat, si nu va vor pune in nici un fel in pericol integritatea fizica.
Arte martiale Kung Fu – scurt istoric
Legenda spune ca luptatorilor li se cerea o duritate extrema a membrelor, in general , o viteza ridicata de executie, miscari numeroase de parada, fie ele lungi sau scurte, care aveau ca scop distragerea atentiei adversarului in vederea pregatirii unui atac fulgerator format din maxim 2-3 lovituri, dar care dezlantuiau asupra lui intreaga energie. Miscarile extrem de scurte alternau cu miscari lungi care ascundeau sub aspectul lor gratios un maxim de concentrare mentala si contractie musculara.
Primii luptatori ai acestui stil obisnuiau sa-si programeze sedintele de antrenament in mijlocul fortelor dezlantuite ale naturii: ploaie puternica, furtuna, vant puternic si numai in locuri total expuse acestor intemperii. Vechii maestri afirmau ca aceste conditii specifice activeaza forta vitala si dezvolta puterea de concentrare. Un platou de nori ce se apropia, de exemplu, inspira momentul de reculegere, iar un fulger in cadere, atacul decisive care era intotdeauna reprezentat de o singura lovitura, dar care elibera in acea clipa, intreaga energie acumulata in momentul de concentrare.
Kung Fu Wushu – caracteristici
Stilul de arte martiale kung fu este caracterizat prin rapiditate, duritate, agilitate si simplitate.
Rapiditatea – Miscarile trebuie sa fie rapide. Asa cum spune zicala: “Pumnul are forma insa lovitura pare lipsita de forma” , sau “Miscarile sunt ca vantul, ele trebuie sa fie agile precum cele ale unei maimute”.
Duritatea – Acest aspect se refera la faptul ca este absolut necesar ca tehnicile sa fie foarte puternice, dar in nici un caz rigide sau lipsite de suplete.
Agilitate – Miscarile nu trebuie sa fie previzibile ci dimpotriva, neasteptate, surprinzatoare. Adversarul nu va fi atacat in locuri in care se astepta sa-l ataci, lovitura va fi simulate intr-o parte si va izbucni in alta. Corpul se deplaseaza sprinten, in nici un caz nu va fi greoi sau teapan. Se spune ca trebuie “sa fi elegant ca o pisica, aprig ca un tigru, sa te misti asemenea unui dragon si sa stai neclintit ca o stanca”.
Simplitate – Miscarile trebuie sa fie simple, clare, fara posture sau forme complicate: “Pumnul izbeste deplasandu-se pe o linie dreapta, tasnind direct catre tinta”. Ridicarile, coborarile, inaintarea, retragerea, rotirile trunchiului si deplasarile laterale sunt puternice dar simple.
Kung Fu Wushu – modul de antrenament
Exista trei moduri fundamentale de antrenament pentru stilul wu tao:
- Antrenamentul individual, constand din exersarea de tehnici izolate sau combinatii, executate in gol sau asupra unor dispositive special construite (sacul de box, sacul de nisip, manechinul de lemn, palmare). Este forma fundamental de antrenament asupra careia trebuie sa se concentreze indelung fiecare incepator si la care se revine intotdeauna pentru corectarea greselilor si recapitularea principiilor elementare ale stilului.
- Antrenamentul cu partener se executa fara protectii, cu restrictia de a nu se lovi punctele vitale descoperite ale capului si gatului. Presupune executia de tehnici izolate sau combinatii scurte ori mai lungi, cunoscute in prealabil sau nu. In cazul folosirii unei scheme de atac cunoscute in prealabil, rolul atacantului si al aparatorului se schimba periodic. Trebuie mentionat ca rolul de atacant este intotdeauna simbolic in antrenamentele de arte martiale. Acest lucru nu trebuie sa conduca insa la impresia falsa ca atacul este lipsit de orice realitate, caci antrenamentul ar pierde astfel orice contact cu arta martiale veritabila, devenind un joc oarecare.De aceea, partenerii trebuie sa aiba un nivel suficient de avansat pentru ca atacul sa fie executat cu maxima responsabilitate, nefiind lipsit in acelasi timp de elemental sau de amenintare reala, sursa de neinlocuit a evolutiei tehnice.
- Exercitiile codificate (Taolu), reprezinta o etapa superioara a antrenamentului de wu tao si este constituita din exercitii de lupta, de obicei fara partener, presupunand apararea impotriva unui numar variabil de agresori. Aceste inlantuiri de tehnici care ating uneori complexitati extraordinare, au o structura fixa, reprezentand mostenirea spiritual si tehnica a unei generatii de maestri.
Pentru a vedea o parte din Taolu-urile care se predau in scoala noastra – click aici!