Piatra Craiului – doar inceputul
Asa cum s-a anuntat, weekendul 5-6 iulie a fost unul cu vreme frumoasa, numai buna de o drumetie in Piatra Craiului, pe ruta Fantana lui Botorog – Curmatura. Membrii Clubului Wu Tao, intotdeauna pregatiti si dornici de aventuri montane si de aer proaspat, au inlocuit sambata 5 iulie sala de antrenament cu pietre, padure, copaci, damburi, soare si izvoare reci. Antrenamentul insa nu a lipsit, pentru ca au parcurs un traseu de aproximativ 2 ore si jumatate, urmand dunga galbena, pana la Cabana Curmatura din Piatra Craiului. Cu toate acestea, pauzele pentru hidratare si odihna au fost mult mai dese decat cele de la antrenamentele obisnuite, astfel ca au fost apreciate si valorificate pe masura.
Traseul de urcare a fost unul placut si accesibil, insotit de voie buna si presarat pe ici-pe colo cu pauze de imbratisat natura sau de comunicare cu animalele din zona. Am impartit batoane, sandvisuri, gogosi, covrigei, alune si ce a mai gasit fiecare prin pachetele proprii, ne-am umplut bidoanele cu apa si ne-am vazut mai departe de drum din popas in popas.
Ajunsi la Cabana Curmatura – lume multa, catei mari si o mata vesela ne-au intampinat cu caldura. Am degustat specialitatea casei – slow-food-ul compus din ciorba de fasole cu ceapa, ne-am imprietenit putin cu cei doi „Saint Bernarzi” si cu pisicuta energica si ne-am intins pe iarba, unde am savurat un placut program de voie. Intre timp s-a si intunecat si am inceput sa simtim racoarea muntelui. Ca sa ne incalzim am cautat un teren unde sa ne putem exersa taolu-urile si formele de Tai Chi cunoscute. Pentru ca ne-am luat cu vorba, seara a venit rapid si ne-a gasit la o cana de vin fiert sau ceai, incercand diverse jocuri de carti si povestind peripetii montane, ca doar acum avem ce povesti. J
Dupa o noapte linistita in paturile suprapuse de la Cabana Curmatura a urmat coborarea, pe un traseu special, diferit de cel de la urcare. Am ales pentru coborare traseul pe banda albastra, ce ne-a trecut prin prapastiile Zarnestiului, unde am intalnit un peisaj deosebit, cu diverse formatiuni din calcar formate in peretii abrupti ce marginesc traseul. Peisajul este unul aparte, iar privelistea formata de Cheile Zarnestiului este impresionanta. Nu e de mirare ca am poposit tot mai des, amanand macar cu cateva zeci de minute momentul in care va trebui sa ne urcam in masini si sa parasim acest loc special.
Insa avem poze din plin care sa ne aminteasca maretia Pietrei Craiului si desigur, avem drumul care ne poate duce catre aceasta destinatie ori de cate ori ne vom dori. Aceasta a fost, asadar, drumetia in Piatra Craiului – doar inceputul.