Poze si Impresii din Stagiul de Kung Fu – Tineri si Adulti

sept. 1, 2014 | Stagii

Stagiu Kung Fu Adulti Moeciu 2014

Stagiul de la Moeciu de Sus din perioada 23-29 august 2014 dedicat adultilor a presupus predarea si invatarea a doua taolu-uri cu arme. 32 de cursanti inscrisi la acest stagiu au avut ocazia sa invete baze si primele forme din taolu-ul cu bastonul – Wudang Ba Xian Gun, respectiv o forma de initiere in taolu-ul cu eventaiul – 18 form Fan. In functie de interesul catre o anumita arma, participantii s-au impartit, invatand unul din cele doua taolu-uri predate in acest stagiu.

Pe langa predarea formelor de miscari inlantuite cu armele, antrenamentele de la Moeciu au mai inclus anul acesta si o parte de creativitate, provocand participantii din stagiu sa identifice miscarile de lupta ale anumtor animale: dragonul, tigrul sau maimuta, pe care le-au redat in miscari de arte martiale.

Nu au lipsit anul acesta antrenamentele optionale in padure, unde participantii au putut sa si perfectioneze taolu-ul invatat in stagiu dar si sa isi repete celelalte forme de taolu invatate la sala. Drumetiile si noptile de socializare au completat activitatile din stagiul de la Moeciu de Sus. Astfel, urmand pasii colegilor mai mici de antrenament, adultii s-au avantat intr-o drumetie de aproximativ doua ore in jurul Vaii Bangaleasa, avand ocazia sa admire de sus frumusetile platonice si pitorescul zonei.

Anul acesta, serile de petrecere si socializare au venit cu ceva in plus, completand jocurile de carti, ceaiul sau vinul de seara care imbibau cursantii la delectare. Cativa colegi de antrenament au venit echipati cu instrumente muzicale, delectandu-si audienta cu melodii din repertoriul national si international, cantate la orga, chitara electrica sau chitara clasica si voce.

La finalul stagiului, practicantii au prezentat formele de taolu cu arme invatate, dupa care a urmat festivitatea de premiere si pregatirea de plecare.

Seminarul a fost sustinut de Ionut Iordache, instructor Kung Fu Wushu si membru fondator al Clubului Sportiv WuDao.

Pentru a vedea pozele la o rezolutie mai buna – click aici!

Foto: A.Kuncser

Foto: Florin Stircu

 

Ultimele articole

Examen centura Tineri si Adulti Iulie 2021

Examenul de centura reprezinta o etapa din viata unui sportiv de arte martiale si are ca scop o evaluare a sportivului atat din punct de vedere fizic cat si al unor notiuni teoretice dar si motivatia pentru a ajunge la un grad cat mai inalt pentru o intelegere cat mai profunda. Se porneste de la centura alba si se ajunge la centura neagra dupa mai multi ani de practica. Examenul pentru centura alba poate fi sustinut de sportivii care au cel putin 2 luni de practica. In perioada 8 - 9 iulie...