Poze si Impresii examen de centura 29 noiembrie 2013

dec. 2, 2013 | Examen centura

 Wu Tao Kung Fu

Ce este Yin si Yang?, Cele cinci elemente, Ce este Tao?, Ma Bu, Xie Bu, flotari, abdomene, taolu-uri… au fost doar cateva dintre probele teroretice si practice la care au fost supusi sportivii Clubului WuDao la examenul de centura.

In prezenta parintilor, a colegilor de antrenament si a camerelor de filmat si fotografiat, copiii cu varsta intre 4 si 13 ani au sustinut Vineri 29 noiembrie 2013 un examen de centura.

S-au acordat 25 de centuri in functie de nivelul de pregatire: Alba, Galbena si Portocalie.

 

Cateva raspunsuri la subiectele de teorie:

„Hrana depinde de apa si foc, productia depinde de metal si lemn”

„In limba chineaza veche, dao insemna cale”

„Desi au caracteristici diferite, cele 5 elemente depind unul de celalalt si sunt inseparabiele”

„Principiul Yin – Yang este simbolul armoniei, te ajuta sa experimentezi in lupta abilitati opuse: moale si tare, rapid si lent, agil si inradacinat, exploziv si calm”

„Curbele si cercurile din simbol, sugereaza o miscare fluida in care nici unul dintre cele doua principii nu poate exista fara celalalt… cel mai bun exemplu este ziua care devine noapte si noaptea care se transforma in zi”

„Yin si Yang impreuna formeaza un echilibru”

„…toate fenomenele din Univers, se regasesc in natura sub forma unuia dintre cele cinci elemente si sunt  intr-o miscare si transformare continua”

 

Mai multe poze – click aici!

Ultimele articole

Examen centura Tineri si Adulti Iulie 2021

Examenul de centura reprezinta o etapa din viata unui sportiv de arte martiale si are ca scop o evaluare a sportivului atat din punct de vedere fizic cat si al unor notiuni teoretice dar si motivatia pentru a ajunge la un grad cat mai inalt pentru o intelegere cat mai profunda. Se porneste de la centura alba si se ajunge la centura neagra dupa mai multi ani de practica. Examenul pentru centura alba poate fi sustinut de sportivii care au cel putin 2 luni de practica. In perioada 8 - 9 iulie...