Poze si impresii examen de centura tineri si adulti 23.11.2013

nov. 24, 2013 | Examen centura

Poze si impresii examen de centura tineri si adulti 23.11.2013

nov. 24, 2013 | Examen centura

 

Legatura dintre minte si corp, cele trei comori, ce este tao?, respiratia, cele cinci elemente, qi gong, stinsul lumanarii cu o lovitura, taolu, spargerea de BCA, lupta, flotari in doua degete… sunt doar cateva dintre probele teoretice si practice la care au fost supusi practicantii de Wu Tao Kung Fu la examenul de centura din 23 noiembrie 2013, organizat de Clubul Sportiv WuDao.

In prezenta unei comisii formate din instructorii clubului si a colegilor de antrenament, 23 de sportivi au sustinut examenul de centura. Desi examenul nu a fost unul usor, implicand pe langa cunostintele teoretice si practice si probe demonstrative cum ar fi stinsul lumanarii cu o lovitura de pumn, spartul de caramizi, toti sportivii au trecut acest examen si au primit centura si diploma care atesta pregatirea lor.

Cateva raspunsuri la subiectele de teorie:

„Totul trece, lucrurile curg, ce suntem acum, maine nu mai suntem”

„Tao… pentru mine nu este doar un drum al cunoasterii ci si un drum al reintoarcerii catre Creator …cautarea nu este de ajuns. Trebuie gasit un factor catalizator, o unealta… Una dintre uneltele gasite de mine sunt artele martiale”

„In Kung Fu unul dintre obiective este depasirea limitelor proprii”

„Prin legatura dintre o vointa de fier, o minte ascutita si un corp sanatos se poate realiza orice”

„Cele trei Comori de care depinde viata sunt: esenta (jing), energia (chi) si spiritul (shen)”

„Tao este forta fundamentala care curge in toate fiintele si lucrurile inerte din Univers”

„Orice sunet muzical amplifica senzatiile si emotiile”

„Planul mental defineste miscarile si atitudinea pe care o exprimam in cursul sedintelor de antrenament, insa si in afara antrenamentului”

„…meditatia in miscare sau meditatia activa inseamna sa fii constient de corpul tau si de senzatiile tale indiderent de activitatea in care esti implicat”

 „Pentru a deznoda un fir de matase trebuie sa tragem cursiv de fir, echilibrat: nici prea incet caci nu se va putea desfasura, nici prea repede caci se va rupe… in exercitiile din practica Qi Gong, Taiji Quan, miscarile trebuie sa fie fluide pentru a se deschide meridianele si a nu se intrerupe „firul” energetic”

 „Ca oricare alte miscari sau practici intalnite, si atentia se poate dezvolta si imbunatati”

„…simpla observatie a corpului in miscare ne ajuta sa redescoperim placerea de a fi in viata”

„Tao nu este un dumnezeu si nici o religie, ci puterea primordiala care da nastere tuturor fenomenelor din Univers…”

 

Mai multe poze – click aici!

 

Ultimele articole

Subiecte Teorie Examen Centura

Subiectele de teorie se prezinta in ziua examenului in scris si oral. Daca sunt copii care nu au invatat sa scrie pot sa deseneze. Va rugam sa lasati libertatea copiiilor de a scrie / desena ce inteleg ei. Pentru documentie se pot folosi si alte surse in afara de cele recomandate. CENTURA GALBENA Ce este Ying si Yang ? Numaratoarea in chineza de la 1 - 10 Documentatie: https://wutaokungfu.ro/simbolul-tai-chi-yin-si-yang-tao/ Documentatie: https://wutaokungfu.ro/dictionar-roman-chinez-online/...
Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

La sfarsitul lunii iulie 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza o tabara de arte martiale pentru copii la Complexul Ciuta din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

In perioada 27 iulie – 2 august 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza un stagiu de arte martiale pentru tineri si adulti in statiunea Sarata Monteoru din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.