Stagiu Wushu Sanda cu Sifu Petru Grindeanu

ian. 16, 2013 | Stagii

 Stagiu Arte Martiale Wushu

Anul 2013 a inceput in forta pentru clubul WuDao, cu un stagiu in stilul Wushu Sanda, desfasurat in zilele de 11, 12 si 13 ianuarie, la sala situata in Crangasi.  Zece membrii de la grupa de avansati a clubului au participat cu entuziasm la stagiul condus de Sifu Petru Grindeanu, secretarul general al Federatiei Romane de Arte Martiale si instructor al Clubului Jad.

Exercitiile de incalzire, de respiratie si cardio au fost combinate cu tehnici de blocaj, prize, proiectari la saltea, folosite in competitiile de arte martiale Wushu Sanda. Sedintele de antrenament au fost dinamice, incluzand elemente martiale variate, insa si sfaturi utile pentru un stil de viata sanatos.

Prima zi a stagiului a presupus pe langa elementele de incalzire si de mobilitate, invatarea unor stiluri de baza de proiectare la saltea, acompaniate de atacuri si contra – atacuri prin lovituri de pumni si picioare, ori prin contra – proceduri de proiectare. Spre final, ne-au fost recomandate o serie de exercitii de picioare, pentru usurarea trezirii de dimineata, pentru intarirea membrelor inferioare si pentru buna – starea zilnica.

In cea de-a doua zi au dominat loviturile de pumni si de picioare, cu si fara partener, pe baza carora s-au fixat elementele de atac, de protectie si de blocaj prin prize, tehnici de absorbtie sau eschive. Loviturile combinate pumn – picior pe deplasare, cu echilibru pe un singur picior au fost in egala masura solicitante si foarte apreciate de cursanti. Antrenamentul a continuat cu alte tehnici de proiectare, specifice stilului Wushu.

Asa cum a inceput s-a si finalizat stagiul de Wushu Sanda : in plina forta. Ultimul antrenament, mai intensiv, a oferit oportunitatea invatarii unor noi blocaje, proiectari si trante cu un grad de dificultate mai ridicat.

In ciuda oboselii acumulate de-a lungul a trei zile consecutive de antrenament intensiv, participantii la acest stagiu alaturi de Sifu Petru Grindeanu au continuat antrenamentul la o masa cu mancaruri si bauturi traditionale chinezesti, presarate cu discutii apetisante referitoare la practicarea sportului si in special a artelor martiale, pentru tonifierea organismului si mentinerea sanatatii si a tineretii.

Asa cum spune domnul Grindeanu, “Prima impresie despre o persoana cam aceea ramane”, pentru noi prima impresie a fost ca vrem sa il mai intalnim, atat la antrenamente si stagii intensive, cat si la discutii la fel de antrenante.

Ultimele articole

Examen centura Tineri si Adulti Iulie 2021

Examenul de centura reprezinta o etapa din viata unui sportiv de arte martiale si are ca scop o evaluare a sportivului atat din punct de vedere fizic cat si al unor notiuni teoretice dar si motivatia pentru a ajunge la un grad cat mai inalt pentru o intelegere cat mai profunda. Se porneste de la centura alba si se ajunge la centura neagra dupa mai multi ani de practica. Examenul pentru centura alba poate fi sustinut de sportivii care au cel putin 2 luni de practica. In perioada 8 - 9 iulie...