Trofeul Hoang Nam – Coasta de Azur, Antibes mai 2012

iun. 5, 2012 | Competitii

Trofeul Hoang Nam – Coasta de Azur, Antibes mai 2012

iun. 5, 2012 | Competitii

Franta scole hoang namFrançais

english languageEnglish

Romanian languageRomanian

 Hoang Nghi, Ionut Iordache, Marian Popescu, Radu Bulie

Clubul Wu Tao Kung Fu Romania a participat la Trofeul Hoang Nam de pe Coasta de Azur

Suntem in perioada anilor 1940 in Vietnam. Hoang Nam, un tanar dornic sa invete arte martiale, bate la poarta scolii Maestrului Wong Tse, una dintre cele mai renumite scoli de Shaolin Quan din Vietnam. Timp de 3 ani, este respins. In final, Marele Maestru hotaraste sa il supuna unei probe: timp de 6 luni, Hoang Nam va trebui sa stea cate 2 ore pe zi in Pozitia Calaretului, in restul zilei urmand sa faca treburi casnice in interiorul scolii. Tanarul discipol reuseste sa treaca aceasta proba si este considerat demn de a invata la scoala Maestrului Wong Tse.

 

70 de ani mai tarziu, timp de 3 zile pe an, reprezentanti din mai multe tari din Europa se reunesc in orasul Antibes, de pe Coasta de Azur, pentru a aduce omagiu Maestrului Hoang Nam, primul profesor care a predat Kung Fu in Franta si fondatorul stilului de arte martiale Wu Tao Kung Fu.

In acest an, a avut loc pe 26, 27 si 28 mai, cea de-a 20-a editie a Trofeului Hoang Nam. Experti in stilul Wu Tao Kung Fu si in alte stiluri de arte martiale au demonstrat in fata a aproximativ 1000 de persoane, reunite in incinta Salii Salusse-Santoni de pe Stadionul Foch din Antibes. Mai multe scoli de arte martiale s-au confruntat in lupta pentru a-si evalua nivelul tehnic. In cadrul luptelor demonstrative, evenimentul s-a bucurat de prezenta a doi dintre cei mai experimentati luptatori de MMA din Franta: Jean-Francois Lenogue si Yannis Jacquet. Elevii Scolii de Taekwondo au impresionat publicul prin lovituri de picior la inaltimi foarte mari, chiar si la 6m inaltime. Una dintre cele mai spectaculoase demonstratii a fost cea a discipolilor scolii Shaolin, care au spart cu capul caramizi si alte obiecte contondente sau au ajuns la performanta de a sparge un geam lovindu-l cu un simplu… ac.

Wu Tao Kung FuOrganizatorul acestui eveniment a fost Hoang Nghi, fiul Maestrului Hoang Nam. Acesta a fost format in spiritul artelor martiale de catre tatal sau. Hoang Nghi a castigat numeroase premii in cadrul competitiilor de arte martiale; unul dintre cele mai importante premii a fost cel de Campion Mondial la Kung Fu, titlu obtinut in 1991, in Taiwan. Pe langa cariera competitionala, Hoang Nghi s-a remarcat si ca actor-cascador. A jucat in filme alaturi de Luc Besson, Jean Reno, Jason Statham, Jackie Chan si l-a dublat chiar pe… Jet Li. Printre filmele in care a jucat se numara : Taxi 2, 3 si 4, Danny the dog, Le Transporteur, OSS 117, Rush Hour 3, etc. In cadrul Trofeului Hoang Nam din 2012, Hoang Nghi a impresionat publicul cu demonstratii de Stilul Betivului, tehnici de acrobatie si cascadorii, alaturi de alte taolu-uri demonstrative.

Pentru prima data de la organizarea Trofeului Hoang Nam, in acest an fost invitati sa sustina o demonstratie si elevii Clubului Wu Tao kung Fu din Romania. Ionut Iordache, Marian Popescu si Radu Bulie au fost aplaudati de publicul din sala Salusse-Santoni, aratand prin exemplul personal traditia si experienta scolii de Wutao Kung Fu din Romania. Cu ocazia acestui eveniment, ei au participat si la sedinte de pregatire cu Maestrul Hoang Nghi, cat si la stagii de formare in Wu Tao, Tai Ji Quan, Sanda, cu alti maestri invitati la Trofeul Hoang Nam.

De 12 ani, Trofeul Hoang Nam este evenimentul cel mai important din lumea artelor martiale de pe Coasta de Azur. Este o ocazie pentru participanti de a-si demonstra performantele si pentru public de a redescoperi importanta artelor martiale.

Multumim Maestrului Hoang Nam pentru ca ne-a lasat o mostenire valoroasa, care ne ajuta sa dobandim un corp puternic si un spirit de luptator: stilul de arte martiale Wu Tao Kung Fu!

 

 

 

Ultimele articole

Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

La sfarsitul lunii iulie 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza o tabara de arte martiale pentru copii la Complexul Ciuta din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

In perioada 27 iulie – 2 august 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza un stagiu de arte martiale pentru tineri si adulti in statiunea Sarata Monteoru din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.