Impresii Stagiu Wudang Pai Master Ismet Himmet

oct. 1, 2012 | Stagii

Impresii Stagiu Wudang Pai Master Ismet Himmet

oct. 1, 2012 | Stagii

english languageEnglish

Romanian languageRomanian

Master Ismet Himmet

Dupa o lunga perioada de asteptare, in sfarsit maestrul Ismet Himmet a ajuns in Bucuresti pentru sustinerea stagiului cu tema “Cele 10 Principii Stravechi din Wudang Pai”, stagiu care a avut loc in weekend-ul de pe 22 si 23 septembrie. Eram cu totii foarte curiosi sa aflam mai multe despre “Cele 10 Principii Stravechi” cat si sa il cunoastem pe maestrul Ismet, un profesor cu o lunga experienta in practica artelor martiale si mai ales a practicilor din Muntii Wudang din China.

Ismet Himmet practica artele martiale de mai mult de 27 de ani. Printre stilurile cunoscute de el se numara : Karate, Tae Kwon Do, Kung Fu, Kickboxing, Wing Tsun, Shaolin Gongfu. In urma cu 11 ani, desi era pregatit ca instructor, el hotaraste sa plece in China pentru a-si reincepe antrenamentul ca elev in studiul artelor martiale interne. Astfel, in ultimii 11 ani, a locuit si invatat in manastiri, scoli si academii, de la maestri renumiti de arte martiale interne. Ismet Himmet este primul strain care a avut initiativa de a deschide o academie de arte martiale in Muntii Wudang din China, pentru a preda in mod intensiv Principiile Artelor Martiale.

Primele noastre impresii despre el au fost neasteptate : este un om foarte prietenos si modest (s-a lasat cu greu convins sa fie luat de la aeroport cu masina), dar in schimb este foarte generos cu informatiile si tehnicile pe care le preda.

Scoala pe care a intemeiat-o are la baza dorinta sa de a readuce la viata si de a face cunoscute practicile martiale si spirituale din Muntii Wudang, pe care le considera foarte valoroase. “Principiile din Scoala Wudang Pai sunt o mare oportunitate pentru fiecare artist martial, de a intelege esenta care sta la baza stilului pe care il practica, pentru ca in mod fundamental toate stilurile martiale au aceeasi baza”, afirma el.

arte martiale karateDesi timpul a fost destul de scurt, in cadrul stagiului din Bucuresti, maestrul Ismet a predat un taolu de arte martiale, o tehnica de Qigong, cateva seturi de aplicatii martiale si ne-a facut chiar si o introducere in principiile filozofice si spirituale care stau la baza practicii sale. Am recunoscut imediat miscarile circulare, cand foarte lente si relaxate, cand foarte rapide si explozive, specifice stilului Wudang.

Explicatiile sale nu s-au rezumat doar la desfasurarea stagiului, Ismet si-a petrecut foarte mult timp cu noi si inafara stagiului si ne-a raspuns cu rabdare la foarte multe intrebari si curiozitati.

arte martiale karateNe-a povestit foarte multe despre practica in academia sa din Wudang; am aflat ca programul este foarte intens : in cadrul celor patru antrenamente zilnice se exerseaza taolu-uri de arte martiale si Taijiquan, tehnici de Qigong si meditatie, cat si tehnici de lupta; in ciuda programului solicitant, elevii sai sunt din ce in ce mai numerosi. In ceea ce priveste viata sa personala, Ismet este la fel de generos cu informatiile : ne-a povestit foarte mult despre sotia si baietelul sau, despre faptul ca si-a dorit de mic sa ajunga in China si sa practice artele martiale, despre cum a ajuns sa practice in Wudang, despre profesorii lui, despre dificultatile pe care le-a intampinat (in Wudang nu exista incalzire iarna) si despre viata in Wudangshan.

Una dintre cele mai interesante explicatii ale sale a fost cea pe care a dat-o conceptului de destin. Tocmai ne explicase faptul ca in traditia taoista (taoismul este un curent spiritual specific zonei Wudang) se crede atat de mult in destin incat se crede ca daca nu iti este scris ca vei misca un simplu deget, atunci nu il vei misca. Cineva l-a intrebat cum se poate atunci sa fim fiinte libere si in acelasi timp sa ne supunem unui destin. Explicatia sa a fost destul de neasteptata : noi ne percepem ca si cum suntem separati de destin, ca si cum noi si destinul nostru suntem doua lucruri diferite, in traditia daoista exista in schimb credinta ca totul este de fapt un singur lucru, ca toate lucrurile de fapt sunt profund unite la un anumit nivel si atunci noi nu suntem diferiti de destinul nostru, intamplarile inscrise in destinul nostru sunt in conformitate cu ceea ce avem nevoie sa experimentam, hotararea destinului nostru este si hotararea noastra.

Intalnirea cu el ne-a trezit foarte multe amintiri despre Muntii Wudang, zona in care am calatorit o mare parte dintre noi pentru a ne imbunatati practica artelor martiale. Am depanat amintiri despre tehnicile pe care le-am invatat in aceasta zona, templele din Wudang, profesorii pe care ii cunoastem de acolo, despre locurile unde se mananca bine, si multe altele.

arte martiale wushu wudangNe bucuram foarte mult ca printre orasele din Europa unde a sustinut stagii maestrul Ismet Himmet, anul acesta s-a numarat si Bucuresti. Inainte de a pleca, Ismet ne-a spus ca s-a simtit foarte bine cu grupul nostru si ca anul viitor va reveni cu placere in Bucuresti. Noi, in schimb, speram sa ajungem cat mai curand in Academia sa din China sau in scoala pe care elevii sai au deschis-o in Berlin.

Ultimele articole

Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

La sfarsitul lunii iulie 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza o tabara de arte martiale pentru copii la Complexul Ciuta din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

In perioada 27 iulie – 2 august 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza un stagiu de arte martiale pentru tineri si adulti in statiunea Sarata Monteoru din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.