Stagiu Arte Martiale in Antibes Franta 2022

nov. 1, 2022 | Articole, Fara categorie, Pentru practicanti, Seminarii si demonstratii, Stagii

Stagiu Arte Martiale in Antibes Franta 2022

nov. 1, 2022 | Articole, Fara categorie, Pentru practicanti, Seminarii si demonstratii, Stagii

Istoria Wu Tao Kung Fu

Scoala Wu Tao Kung Fu a fost fondata de catre maestrul Hoang Nam in anul 1962. Acesta a fost initiat in artele martiale de catre unchiul sau, Hoang Minh, care era la randul sau maestru de box sino-vietnamez iar apoi a studiat cu marele maestru Wong Tse arta martiala Shaolin Quan – Theiu Lam.

Hoang Nam a fost pionierul Kungfu-ului in Franta in anii 1960 si unul dintre primii promotori ai acestui sport in Europa. El a participat la primele competitii de arte martiale in anul 1948 la Campionatul Universitar de Arte Martiale Traditionale de la Saigon. A creat ARAMCA (Asociatia Regionala de Arte Martiale Coasta de Azur) si a fost numit director tehnic de Wushu Kungfu al FFKAMA (Federatia Francofona de Karate si Arte Martiale Afiliate). In 1990 a fost numit cavaler in cadrul Ordinului de Merit Belgiano-Spaniol.

Scoala Hoang Nam in prezent si legatura cu clubul sportiv Wudao Romania

In prezent scoala Hoang Nam este condusa de catre fiul acestuia – Maestrul Hoang Nghi.

Maestru de Kung Fu

 • Campion Mondial in Taiwan 1991
 • Castigator al Cupei Frantei la forme din 1981 pana in 1988 si 1995;
 • Castigator al Cupei Frantei la lupta in 1985, 1986, 1988 si 1992;
 • Campion al Frantei la forme din 1983 pana in 1991 si 1995;
 • Campion al Frantei la lupta din 1983 pana in 1990;
 • Castigator al Cupei Europene la forme in Rusia 1993;
 • Campion European la forme in Belgia 1986 si Italia 1989;
 • Campion European la lupta pe echipe si locul 3 la individual in Suedia 1989;
 • Castigator al Cupei Mondiale la forme in China 1985 si la tehnica pe echipe in 1988 si multe alte titluri europene si mondiale.

Taekwondo

 • Finalist la Jocurile Mondiale din Olanda 1993
 • Preselectionat pentru Jocurile Olimpice din Barcelona 1992;
 • Castigator al Open-ului Frantei in 1990;
 • Castigator al Jocurilor Internationalelor Franceze in 1991;
 • Castigator al Cupei Frantei in 1993;
 • Castigator al intalnirii franco-spaniole din 1993;
 • Cel mai bun luptator al Europei in Rusia 1993;
 • Campionul Frantei in 1990, 1993, 1994 si altele.

Coregraf de lupta, cascador si comediant

A fost dublura lui Jet-Li, coregraf in filme de kungfu, coach pentru actorii din Asterix si Obelix Imperiul Mijlociu si coregraf de lupta pentru Mike Tyson.

Legatura cu clubul sportiv Wudao Romania

Clubul Wudao, fondat de catre Ionut Iordache, isi are originile in Wutao Kung Fu – stilul creat de catre maestrul Hoang Nam. Pentru reluarea legaturilor, in anul 2012 clubul Wudao a vizitat scoala Hoang Nam din Antibes si a participat la GNAM (Marea Seara a Artelor Martiale). De atunci si pana in prezent clubul nostru a participat la mai multe stagii de pregatire in cadrul Scolii Hoang Nam si la demonstratiile GNAM.

Stagiul de pregatire din 2022 in Antibes

In perioada 20-24 octombrie 2022 clubul nostru a fost invitat din nou sa participe la GNAM. Intrucat data acestuia a fost modificata, am ales sa vizitam scoala Hoang Nam si sudul Frantei iar maestrul Hoang Nghi a organizat o serie de antrenamente intensive si un scurt stagiu de duilian (forme de lupta pe perechi).

Antrenamente de Wu Tao Kung Fu Traditional

In cadrul antrenamentelor maestrul Hoang Nghi ne-a prezentat tehnici din curriculum traditional al scolii Hoang Nam Wutao Kungfu, pe care le-am exersat impreuna cu studentii acestuia. Tehnicile predate sunt bazate pe lovituri de pumni si picioare precum si prize si pot fi folosite in situatii reale de agresiune.

Stagiul de duilian

Stagiul a fost centrat pe forme duilian cu palos si baston lung.

Vizita in orasele de pe Coasta de Azur – Nice, Cannes, Monaco Monte-Carlo si ziua de nastere a maestrului Hoang Nghi

Ultimele articole

Subiecte Teorie Examen Centura

Subiectele de teorie se prezinta in ziua examenului in scris si oral. Daca sunt copii care nu au invatat sa scrie pot sa deseneze. Va rugam sa lasati libertatea copiiilor de a scrie / desena ce inteleg ei. Pentru documentie se pot folosi si alte surse in afara de cele recomandate. CENTURA GALBENA Ce este Ying si Yang ? Numaratoarea in chineza de la 1 - 10 Documentatie: https://wutaokungfu.ro/simbolul-tai-chi-yin-si-yang-tao/ Documentatie: https://wutaokungfu.ro/dictionar-roman-chinez-online/...
Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

La sfarsitul lunii iulie 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza o tabara de arte martiale pentru copii la Complexul Ciuta din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

In perioada 27 iulie – 2 august 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza un stagiu de arte martiale pentru tineri si adulti in statiunea Sarata Monteoru din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.