Biografia Maestrului Ismet Himmet – Wudang Pai

aug. 10, 2012 | Biografii

Master of Wudang Pai

Ismet Himmet este primul strain care a avut initiativa de a deschide o academie de arte martiale in Muntii Wudang din China, pentru a preda in mod intensiv Principiile Artelor Martiale.

Ismet Himmet practica artele martiale din anul 1985. Unsprezece ani mai tarziu, desi este pregatit ca instructor, el hotaraste sa plece in China pentru a-si reincepe antrenamentul ca elev in studiul artelor martiale interne. In tot acest timp, el locuieste si invata in manastiri, scoli si academii, de la maestri renumiti de arte martiale interne.

Astfel, de mai mult de 27 de ani, Ismet Himmet s-a dedicat artelor martiale, in ultimii unsprezece ani studiind doar stilurile interne : Taijiquan, Baguazhang, Xing Yi Quan, Ba Ji Quan si in mod deosebit stilurile din Wudang cum sunt Mi Chuan, Tai Yi, Xuan Wu, Dan Pai, Wudang Xiao Jia, Wudang Da Jia, Zhao Bao, Xiao Yao, Mian Zhang, etc. Fiind primul european care a predat in mod sistematic stilurile din Wudang in Germania, Ismet Himmet se intoarce acum in locul unde se afla radacinile lor, pentru a promova din nou aceasta arta.

Desi a predat o perioada foarte scurta in Germania, Ismet Himmet deja a acumulat numerosi elevi din toata lumea. Cu toate acestea, pentru el este cu adevarat important sa aduca aceasta arta, cat si pe elevii sai, inapoi la originile artelor martiale, si sa predea in mod sistematic partea teoretica si practica, in locul de unde aceasta provine.

Ismet Himmet a sustinut un stagiu de arte martiale in Bucuresti, pe 22 si 23 septembrie 2012. In cadrul stagiului se vor explica si exersa cele 10 Principii Stravechi, care stau la baza practicilor martiale si spirituale din Muntii Wudang. Dintre acestea enumeram : explicarea Principiului Yin-Yang si aplicarea fazelor Yin-Yang in tehnicile martiale, exersarea Trigramelor Ba Gua ca forme de atac si contra-atac in lupta, explicarea teoriei celor 5 elemente care se creeaza si se distrug reciproc, etc.

In perioada 9 – 11 mai 2014 va sustine un nou seminar: FUNDAMENTALS OF NEIJIA QUAN.

Ismet Himmet rezuma intr-un mod foarte clar utilitatea si valoarea pe care practica sa le reprezinta :

« Cele 10 Principii Stravechi reprezinta spiritul Scolii Wudang Pai si dau viata practicilor, la fel cum respiratia anima corpul uman. Dorinta noastra este de a readuce la viata aceste Principii Stravechi din Muntii Wudang si de a le face accesibile nu numai elevilor chinezi, ci si elevilor straini. Principiile din Scoala Wudang Pai sunt o mare oportunitate pentru fiecare artist martial, de a intelege esenta care sta la baza stilului pe care il practica, pentru ca in mod fundamental toate stilurile martiale au aceeasi baza. »

Biografia lui Ismet Himmet

1985 – 1989 : Se antreneaza in Karate

1989 – 1991 : Se antreneaza in Tae Kwon Do

1991 – 1999 : Practica Kung Fu cu Dragoslav Kostic si Kick Boxing cu antrenorul Mustafa Yavuz

1995 – 1999 : Se antreneaza in Wing Tsun

2000 – 2001 : Se antreneaza in China in Shaolin Gongfu si Wudang Red Sand Palm cu Marele Maestru Long Jin Ju

2001 : Incepe antrenamentul intensiv in Scoala Wudang Pai din China ca elev al Marelui Maestru You Xuan De, conducatorul Scolii Wudang Xuan Wu si conducatorul templului Jin Ting in anii ’90

2005 : Marele Maestru You Xuan De il accepta pe Ismet ca discipol apropiat din a 15-a generatie, si il numeste You Li Han

2006 : Preda stilul Wudang in Germania

2007 – 2009 : Este de 7 ori la rand campion de Taiji (formele traditionale de Tui Shou si sabia Wudang)

Elevii lui Ismet Himmet participa la competitii nationale si internationale de Tui Shou prezentand pentru prima data in Vest „Jocul Sarpelui si al Cocorului”, o tehnica traditionala de Tui Shou din Scoala Wudang Xuan Wu. Elevii sai castiga mai mult de 10 medalii in 3 campionate, concurand impotriva altor reprezentanti din stilurile Chen, Wu, Sun, Wudang.

2010 : Intemeiaza o scoala de arte martiale interne in Muntii Wudang

Articole pe aceeasi tema:

Wudang Xuan Wu Pai – artele martiale si spirituale din Wudang

Stagiu Wudang Xuan Wu – Master Ismet Himmet

Cele 10 Principii Stravechi din Wudang Pai

The 10 Ancestral Principles from Wudang Pai Workshop

Ultimele articole

Examen centura Tineri si Adulti Iulie 2021

Examenul de centura reprezinta o etapa din viata unui sportiv de arte martiale si are ca scop o evaluare a sportivului atat din punct de vedere fizic cat si al unor notiuni teoretice dar si motivatia pentru a ajunge la un grad cat mai inalt pentru o intelegere cat mai profunda. Se porneste de la centura alba si se ajunge la centura neagra dupa mai multi ani de practica. Examenul pentru centura alba poate fi sustinut de sportivii care au cel putin 2 luni de practica. In perioada 8 - 9 iulie...