Stagiu Wudang Xuan Wu – Master Ismet Himmet

aug. 1, 2012 | Stagii

Stagiu Wudang Xuan Wu – Master Ismet Himmet

aug. 1, 2012 | Stagii

english languageEnglish

Romanian languageRomanian

 

 

 

Wudang Pai

Stagiu intensiv – 22 si 23 septembrie

Artele Martiale si Spiritualitatea – Cele 10 Principii Stravechi din Wudang Pai

Straduindu-ne sa ne perfectionam abilitatile dobandite in practica artelor martiale, acum mai multi ani am inceput sa calatorim in China, in Muntii Wudang mai exact, regiune cu o lunga istorie in dezvoltarea artelor martiale interne si a practicilor spirituale.

Aici am descoperit Wudang Pai sau Scoala Wudang, un sistem complex de practici, care se adreseaza atat corpului, cat si spiritului, si care au fost transmise de catre maestrii daoisti de-a lungul mai multor secole, din generatie in generatie pana in prezent. Wudang Pai cuprinde numeroase discipline, printre care se numara si caligrafia, studiul scrierilor stravechi, muzica, artele martiale, Qigong-ul si meditatia.

Intr-una dintre calatoriile noastre in Muntii Wudang, am avut ocazia de a-l cunoaste pe Ismet Himmet, un profesor european cu o lunga experienta in practica artelor martiale si, in special a stilurilor predate in regiunea Wudang. Ismet Himmet practica artele martiale de 26 de ani. Printre stilurile cunoscute de el se numara : Karate, Tae Kwon Do, Kung Fu, Kickboxing, Wing Tsun, Shaolin Gongfu. Din anul 2001, Ismet Himmet incepe sa practice in mod intensiv artele martiale si practicile spirituale in cadrul sistemului Wudang Pai, urmand a fi acceptat de catre Marele Maestru You Xuan De ca discipol si apropiat. A castigat numeroase medalii in cadrul competitiilor de Taijiquan, iar din anul 2010 a inceput sa predea sistemul Wudang Pai in special in China si, in cadrul stagiilor intensive, si in Europa.

Maiestria de care da dovada atunci cand practica, cat si indelunga sa experienta practica si teoretica, ne-a facut sa il apreciem si sa il respectam. Astfel, ne-am gandit sa il invitam in Romania pentru ca un numar cat mai mare de oameni sa poata beneficia de pe urma experientei sale.

In cadrul stagiului pe care Ismet Himmet il va sustine in Bucuresti se vor explica si exersa cele 10 Principii Stravechi, care stau la baza practicilor martiale si spirituale din Wudang Pai. Dintre acestea enumeram : explicarea Principiului Yin-Yang si aplicarea fazelor Yin-Yang in tehnicile martiale, exersarea Trigramelor Ba Gua ca forme de atac si contra-atac in lupta, explicarea teoriei celor 5 elemente care se creeaza si se distrug reciproc, etc.

Ismet Himmet rezuma intr-un mod foarte clar utilitatea si valoarea pe care pe care practica sa le reprezinta :

« Cele 10 Principii Stravechi reprezinta spiritul Scolii Wudang Pai si dau viata practicilor, la fel cum respiratia anima corpul uman. Dorinta noastra este de a readuce la viata aceste Principii Stravechi din Muntii Wudang si de a le face accesibile nu numai elevilor chinezi, ci si elevilor straini. Principiile din Scoala Wudang Pai sunt o mare oportunitate pentru fiecare artist martial, de a intelege esenta care sta la baza stilului pe care il practica, pentru ca in mod fundamental toate stilurile martiale au aceeasi baza. »

 

Parteneri media

  Cod Press     

 

Locatie: Liceul Economic Costin Kiritescu, sector 6 (cartier Militari)

Repere: Piata Veteranilor, Metrou Lujerului, Cora Lujerului, Complex Sir

Transport: Metrou Lujerului, Tramvai 41,  Autobuz 178, 135, 336

Program:

Sambata 22 septembrie 14.00 – 17.00

Duminica 23 septembrie 14.00 – 17.00

Taxa de participare:

150 lei (pentru membrii clubului)

200 lei (cei din afara clubului)

Data limita de inscriere: 18 septembrie 2012

* dupa aceasta data, taxa de participare va fi de 250 lei

Taxa de participare se poate achita la unul dintre cursurile noastre sau prin transfer bancar, mentionand numele si scopul (Stagiu 22, 23 septembrie)

Asociatia Clubul Sportiv Wudao

Cod fiscal: 28149950

IBAN: RO29BTRL04601205W43430XX

Banca Transilvania, Sucursala Militari

Relatii si inscrieri:

Mail: kfwutao@gmail.com

Tel: 0722.784.229

Articole pe aceeasi tema:

Wudang Xuan Wu Pai – artele martiale si spirituale din Wudang

Biografia Maestrului Ismet Himmet – Wudang Pai

Cele 10 Principii Stravechi din Wudang Pai

The 10 Ancestral Principles from Wudang Pai Workshop

 

 

Ultimele articole

Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

La sfarsitul lunii iulie 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza o tabara de arte martiale pentru copii la Complexul Ciuta din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

In perioada 27 iulie – 2 august 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza un stagiu de arte martiale pentru tineri si adulti in statiunea Sarata Monteoru din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.