Wudang Xuan Wu Pai – artele martiale si spirituale din Wudang

sept. 4, 2012 | Articole

Wudang Xuan Wu Pai – artele martiale si spirituale din Wudang

sept. 4, 2012 | Articole

< intoarcere la articole

Straduindu-ne sa ne perfectionam abilitatile dobandite in practica artelor martiale, acum mai multi ani am inceput sa calatorim in China, in Muntii Wudang mai exact, regiune cu o lunga istorie in dezvoltarea artelor martiale interne si a practicilor spirituale.

Aici am descoperit Wudang Pai sau Scoala Wudang, un sistem complex de practici, care se adreseaza atat corpului, cat si spiritului, si care au fost transmise de catre maestrii daoisti de-a lungul mai multor secole, din generatie in generatie pana in prezent. Wudang Pai cuprinde numeroase discipline, printre care se numara si caligrafia, studiul scrierilor stravechi, muzica, artele martiale, Qigong-ul si meditatia.

Muntii Wudang sunt un loc deosebit, fiind declarati de UNESCO drept una dintre Mostenirile Culturale ale Lumii. Templele din aceste locuri adapostesc numeroase legende despre oameni deosebiti, cum au fost, de exemplu, Zhang San Feng sau Zhen Wu.

Despre Zhang San Feng legendele spun ca a fost un preot daoist care a atins nemurirea prin practica spirituala. Tot despre el se spune ca, fiind inspirat de lupta dintre un cocor si un sarpe, a creat stilul de arte martiale interne Taijiquan. Zhang San Feng a fost impresionat de strategia de aparare a sarpelui, care a ramas relaxat dar foarte vigilent in fata atacului, pana cand si-a invins adversarul facand un salt foarte rapid si muscandu-l in mod fatal. Opus stilurilor externe, Taijiquan-ul se bazeaza pe fluiditatea miscarilor, aplicarea teoriei Yin-Yang, cele mai avanasate tehnici urmarind chiar folosirea energiei interne in lupta. Este considerat cel mai bun stil de arte martiale interne.

Despre Zhen Wu se spune ca a fost un print care, la varsta de 15 ani, a renuntat la pozitia sa sociala si a venit in Muntii Wudang pentru a-si dedica viata practicilor spirituale. Dupa 42 de ani in care a infruntat numeroase dificultati neasteptate, a reusit sa atinga nemurirea. Astfel, numele lui a fost schimbat din Xuan Wu (Lupatorul Intunecat) in Zhen Wu (Luptatorul Perfect). Tot despre el se spune ca a dat numele actual al muntilor, schimbandu-l din Tai He Shan (Muntele Armoniei Perfecte) in Wudang Shan (Muntele Sacru al Luptatorului Perfect).

In prezent exista mai multe scoli in Muntii Wudang. Acestea s-au format din doua curente initiale : Zhengyi Pai (Scoala Unitatii Absolute) si Quanzhen Pai (Scoala Adevarului Absolut). In cadrul Scolii Zhengyi, de asemenea exista doua subramuri: Scoala Sanfeng si Scoala Xuan Wu sau Xuan Wu Pai.

You Xuan De este conducatorul actual al Scolii Xuan Wu. Discipolul sau Ismet Himmet a sustinut un workshop pe 22 si 23 septembrie 2012 in Bucuresti, workshop care a avut ca tema predarea celor 10 Principii Stravechi din Scoala Wudang. In perioada 9 – 11 mai 2014 va sustine un nou seminar: FUNDAMENTALS OF NEIJIA QUAN. Ismet Himmet este un profesor european cu o lunga experienta in practica artelor martiale si, in special, a stilurilor predate in regiunea Wudang. Acesta practica artele martiale de 26 de ani, iar din anul 2001 practica in mod intensiv artele martiale si practicile spirituale din cadrul sistemului Wudang Pai.

Ismet Himmet afirma despre Cele 10 Principii Stravechi, care constituie tematica workshop-ului pe care il va sustine :

« Cele 10 Principii Stravechi reprezinta spiritul Scolii Wudang Pai si dau viata practicilor, la fel cum respiratia anima corpul uman. Dorinta noastra este de a readuce la viata aceste Principii Stravechi din Muntii Wudang si de a le face accesibile nu numai elevilor chinezi, ci si elevilor straini. Principiile din Scoala Wudang Pai sunt o mare oportunitate pentru fiecare artist martial, de a intelege esenta care sta la baza stilului pe care il practica, pentru ca in mod fundamental toate stilurile martiale au aceeasi baza. »

< intoarcere la articole

Articole pe aceeasi tema:

Stagiu Wudang Xuan Wu – Master Ismet Himmet

Biografia Maestrului Ismet Himmet – Wudang Pai

Cele 10 Principii Stravechi din Wudang Pai

The 10 Ancestral Principles from Wudang Pai Workshop

Ultimele articole

Subiecte Teorie Examen Centura

Subiectele de teorie se prezinta in ziua examenului in scris si oral. Daca sunt copii care nu au invatat sa scrie pot sa deseneze. Va rugam sa lasati libertatea copiiilor de a scrie / desena ce inteleg ei. Pentru documentie se pot folosi si alte surse in afara de cele recomandate. CENTURA GALBENA Ce este Ying si Yang ? Numaratoarea in chineza de la 1 - 10 Documentatie: https://wutaokungfu.ro/simbolul-tai-chi-yin-si-yang-tao/ Documentatie: https://wutaokungfu.ro/dictionar-roman-chinez-online/...
Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

Tabara de Kung Fu pentru Copii 17 – 22 iulie

La sfarsitul lunii iulie 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza o tabara de arte martiale pentru copii la Complexul Ciuta din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

Stagiu Tineri si Adulti 26 august – 1 septembrie

In perioada 27 iulie – 2 august 2024, Clubul Sportiv WuDao organizeaza un stagiu de arte martiale pentru tineri si adulti in statiunea Sarata Monteoru din Buzau, un loc situat in Subcarpatii de Curbura, ce ofera un peisaj autentic muntenesc, propice pentru antrenamente in aer liber, pentru relaxare, dar si pentru drumetii in mijlocul naturii.