Kung Fu Wushu || Qigong Taiji || Spiritualitate || Alimentatie

oct. 27, 2013 | Diverse

15 decembrie 2016

chiThe Purple Qi comes from the East

Forma “Qi-ul violet sosește din est” este prima formă din taolu-ul Sabia elixir, avându-și originea în școala de box din Wudang,  înfințată de maestrul Zhang Sanfeng și totodata în cultura taoista unde se reflectă învațăturiile și gândirea lăsate de Lao Tzu.

[citeste mai departe]

 

4 iulie 2014

WDP - Wu TaoWudang Jian – Sabia din Wudang

Termenul „SABIE” se refera la „mintea” umana. Este ascutita si are doua parti…precum mintea umana. Poti folosi mintea pentru a distruge, a vindeca sau a ajuta. Practicarea antrenamentului cu sabia inseamna: ascutirea mintii. Luna plina sau lumina lunii in crestere, cand luna este pe jumatate plina…

[citeste mai departe]

 

29 octombrie 2013

Chen Taiji Quan – Istoric

Denumit “chintesenta culturii chineze” deorece contopeste filosofia traditionala chineza cu conceptele filosofice, spirituale si martiale provenite din Wushu, Daoism si Confucianism, Taiji Quan, sau boxul umbrei dateaza din perioada ce marcheaza sfarsitul Dinastiei Ming si inceputul dinastiei Qing in China si reprezinta una dintre cele mai populare…

[citeste mai departe]

 

17 noiembrie 2012

Qigongul celor 5 animale – Wu Xing Qigong

Qigong-ul celor 5 animale este un exercitiu taoist vechi conceput pentru a imbunatati sanatatea. Așa cum sugerează și numele, mișcările acestui exercițiu se bazează pe simbolismul celor cinci animale: dragon, tigru, leopard, sarpe si cocor. Fiecare mișcare îmbunătățește funcția organului intern corespunzator. Dragonul îmbunătățește sanatatea…

[citeste mai departe]

 

4 septembrie 2012

Scoala Wudang Xuan Wu Pai

Wudang Pai sau Scoala Wudang, un sistem complex de practici, care se adreseaza atat corpului, cat si spiritului, si care au fost transmise de catre maestrii daoisi de-a lungul mai multor secole, din generatie in generatie pana in prezent. Wudang Pai cuprinde numeroase discipline, printre care se numara si caligrafia, artele martiale…

[citeste mai departe]

 

15 august 2012

Cele 10 Principii Stravechi din Wudang Pai

Cele 10 Principii Stravechi reprezinta spiritul Scolii Wudang Pai si dau viata practicilor, la fel cum respiratia anima corpul uman. Dorinta noastra este de a readuce la viata aceste Principii Stravechi din Muntii Wudang si de a le face accesibile nu numai elevilor chinezi, ci si elevilor straini. Principiile din Scoala Wudang Pai sunt o mare oportunitate pentru fiecare artis…

[citeste mai departe]

 

12 februarie 2012

Armonizarea miscarii si a respiratiei

Stabilirea unei sincronizari perfecte a miscarilor ritmice ale corpului cu valurile adanci, ciclice, ale respiratiei constituie un punct principal de atentie in formele de qigong prin miscare. In toate exercitiile de acest tip, respiratia este cea care impune ritmul intotdeauna, iar corpul o urmeaza. Pe masura ce respiratia devine tot mai profunda si mai prelungita…

[citeste mai departe]

 

4 septembrie 2012

Legatura dintre Qi si respiratie

In traditiile spirituale ale Asiei si in special in arta Qigong-ului, respiratia a fost intotdeauna considerata a fi o stiinta foarte exacta de manevrare a energiei Qi si o ramura importanta a artelor curative. Din moment ce medicina occidentala nici macar nu recunoaste respiratia si energia ca factori decisivi in sanatatea si vindecarea umana…

[citeste mai departe]

 

28 octombrie 2013

Qigong si echilibrul Yin – Yang

Intr-un moment foarte indepartat din trecut, unitatea primordiala nediferentiata care a precedat formarea stelelor, a planetelor si a tuturor elementelor si energiilor diferite ale universului a fost scindata pentru a produce doua forte polare, ce au pus in miscare fluxul continuu al creatiei. Cunoscut in cosmologia occidentala sub numele de „Big Bang”…

[citeste mai departe]

 

9 mai 2011

Simbolul Tai Chi – Yin si Yang

Dintr-o non-existenta haotica si lipsita de forma, Tao se transforma devenind Unul, primul principiu manifestat, care contine in sine intreaga energie necesara pentru a da nastere universului. Principiul Unic este similar cu principiul de „singularitate” de care vorbea fizicianul Stephen Hawking, acel „ou cosmic” de marimea unei boabe de…

[citeste mai departe]

 

27 aprilie 2011

De ce un copac nu este un copac ?

Tao (dao) se afla in toti acesti copaci, la fel cum exista in intreaga natura. Se afla inclusiv in natura umana, in mine, cel care observ acest peisaj (observatorul este simultan subiect si obiect). Copacul exista, eu exist, iar Tao exista deopotriva in copac si in mine. Daca doresc insa sa scriu sau sa vorbesc despre acest copac, sunt nevoit sa folosesc simboluri…

[citeste mai departe]

 

23 aprilie 2011

Artele martiale chinezesti – Istoric

Artele de lupta cu si fara arme au aparut in China antica in jurul secolului VI i.d.H. Dupa unii autori, mentionarea lor in diverse izvoare istorice ar fi mult mai veche, datand chiar din mileniul II i.d.H., insa tehnicile de lupta din acea vreme erau prea primitive pentru a putea fi incadrate in categoria artelor martiale. Cronicile stravechi mentioneaza, de exemplu…

[citeste mai departe]